0

Sayangku 2 - Jam Azan Solat untuk anak kecil

RM 349.00

PENYEJUK HATI

MashaAllah senang sangat nak didik anak dengan adanya jam azan dan waktu solat IMAN ni di rumah. Kalau dulu, anak nak bangun pagi susah sangat. Perlu kejut berkali-kali... jenuh ibu. Sekarang ni, ibu rasa senang sangat. 10 minit sebelum masuk waktu subuh, jam ini dah mengalunkan zikir. Bila masuk aje waktu subuh, kedengaran pula alunan azan yang merdu. Anak-anak yang sedang tidur lena terus aje bangun bila dengar azan ni. Senang untuk ibu siapkan mereka ke sekolah. Bangun terus mandi dan bersolat bersama.

Bila waktu malam pula, jam IMAN ini akan mendengarkan cerita-cerita teladan dan kisah nabi sebelum anak-anak masuk tidur. Macam bedtime stories lah kan. Cerita yang berlainan dipasang setiap hari. Memang tak jemu anak-anak mendengarnya. Kalau ibu ada tugasan penting, jam IMAN ini lah penyelamatnya. Boleh menjadi peneman anak-anak sebagai pengganti diri ibu. Mengikut pakar kanak-kanak, waktu yang paling sesuai untuk memberi nasihat ataupun menanam kebaikan dalam fikiran anak-anak ialah ketika mereka nak tidur. Bila mereka didengarkan kisah Nabi dan cerita teladan setiap malam sebelum tidur, inshaAllah dapat membentuk jiwa dan seterusnya menjadi anak soleh dan solehah. Amin..

Anak-anak kecil ni senang dididik bila kena caranya. Yang penting, kita kena mulakan dari sekarang... belum terlewat pun. Tugas ibu hanya hidupkan suasana cintakan ilmu di rumah dengan jam waktu solat IMAN. Klik butang "Add to Cart" di atas untuk membuat tempahan. Jam solat ini terdapat dalam dua warna iaitu pink dan biru. Yang warna pink sesuai untuk anak perempuan, manakala yang warna biru sesuai untuk anak lelaki. Boleh diletak di atas meja ataupun digantung pada dinding bilik kesayangan anak-anak. Klik butang "Add to Cart" yang berwarna hijau di atas sekarang dan ikuti beberapa  langkah mudah untuk membuat pembelian. Jika ada kegusaran di hati, call atau whatsapp aje team IMAN di sini



PENGHANTARAN

Penghantaran percuma ke Semenanjung Malaysia. Penghantaran ke Sabah & Sarawak RM30.


INFO

  • Warranty 1 tahun dari Pengeluar. 
  • 5 Pilihan Azan
  • 200 Pilihan Pengera
  • 30 Pilihan Zikir
  • Bacaan Al-Quran satu mukasurat 10 minit selepas azan
  • Program SD Card diakses mudah melalui komputer
  • Alat kawalan jauh membantu pilihan audio
  • Waktu solat tepat mengikut kalendar Taqwim JAKIM
  • Tarikh Hijrah dan Masihi
  • Tersedia tempahan khas


SPESIFIKASI

Saiz
40.5×33×4.5 CM
Berat
 2kg termasuk kotak
LED
 0.56"
Audio
 Zikir, Azan, Quran dan boleh ditambah
Adaptor
220Vac / 5Vdc 1A
SD Card
 8GB
Bateri sokongan
3VDC ( Lithium CR2032 )





Customer comments

Author/Date Rating Comment